Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 fazanten, hier vervangen door 4 fazanten poten
- sap van 2 sinaasappels
- sap van 2 citroenen
- 1½ eetlepel suiker
- ½ liter bouillon
- 1 dl witte wijn
- aardappelmeel
- 1 dl cointreau
- 100 gram boter
- zout
- peper
- Tagliatelle
Bereiding
Kook het vruchtensap met de suiker en de witte wijn tot de helft in. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel. Bestrooi de fazant met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de fazant rondom bruin. Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ongeveer 80 minuten. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht. Neem de fazant uit de pan en verdeel hem in stukken. Leg de stukken op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper. Serveer de saus bij de fazant.
Opmerkingen
- De fazant is geserveerd met tagliatelle
- Bron: http://www.kookotheek.com