Groene gnocchi met kreeft (Gnocchi verdi con astice)

Ingrediënten

Gnocchi

  • 500 g aardappelen
  • 175 g bloem
  • 125 g spinazie, gekookt en zorgvuldig drooggeknepen
  • 1 ei
  • zout

Saus

  • 2 kreeften van 600 gr elk
  • 100 ml slagroom
  • 3 sjalotjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 halve
  • biologische citroen
  • laurier
  • tijm
  • zout
  • peterselie
  • dragon
  • droge witte wijn
  • boter

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil gaar, schil ze vervolgens en stamp ze heel fijn. Kneed ze samen met de andere ingrediënten tot een deeg, rol er lange slierten van en snij deze in kleine stukjes die u over de tanden van een vork haalt om de karakteristieke ribbels te verkrijgen. Breng ruim water aan de kook, voeg de wortel, ui en bleekselderij, een glas wijn, de citroen, een blaadje laurier en een flinke snuf zout toe. Kook daar de kreeften gedurende 15 minuten in. Haal ze eruit (bewaar de bouillon), verwijder de koppen, maak de scharen los, verwijder de schalen, snij de poten los en haal het vlees eruit. Pel de staarten en snij de uiteinden eraf, zodat alleen het middenstuk overblijft. Fruit de fijngehakte sjalotjes in een klontje boter met een takje tijm. Voeg het vlees van de poten en de afgesneden stukjes staart toe en bak het geheel kort. Blus af met 50 ml witte wijn, voeg 400 ml gezeefde kreeftenbouillon en de slagroom toe. Laat de saus 25 à 30 minuten op een laag vuur koken. Maak af met fijngehakte peterselie en dragon. Snij de kreeftenstaarten in platjes en bak ze kort samen met de scharen, in een koekenaas met een klontje boter. Kook de gnocchi in ruim gezouten water en schep ze eruit zodra ze boven komen drijven. Verdeel de saus over de borden en serveer deze met de gnocchi en de kreeftenstaarten.

Opmerkingen