Pompoenpuddinkjes met artisjokken (Sformatini di Zucca e Carciofi)

Ingrediënten

  • 670 g pompoenvruchtvlees
  • 400 g suiker
  • 200 ml slagroom
  • 20 g bloem
  • 12 verse artisjokken
  • 4 eieren
  • 2 golden delicious appels
  • essentiële mosterdolie (eventueel te vervangen door appelazijn)
  • peterselie
  • boter
  • wijnazijn
  • zout

Bereiding

Mostarda: schil de appels en snij elk exemplaar in 16 partjes. Kook deze 30 minuten op een laag vuur in een pan met de suiker, totdat de partjes transparant zijn. Voeg vervolgens 3 druppels essentiële mosterdolie toe en laat ze afkoelen. Bij gebruik van appelazijn, voegt u 3 eetlepels ervan 10 minuten voor het einde van de Looptijd toe. U kunt de mostarda vooraf bereiden of een kant-en-klaar mostarda gebruiken. Verpak het in vlakjes gesneden pompoenvruchtvlees in aluminiumfolie; laat enkele openingen vrij, en zet het pakketje 20 à 25 minuten in de oven op 200 °C. Haal de pompoen uit de oven wanneer deze wel gaar is, maar nog niet uit elkaar valt. Pureer de plasjes en vang de puree op in een doek. Druk er al het overtollige vocht uit en doe de puree in een kom. Klop er vervolgens de bloem, zout, 2 hele eieren en 2 eierdooiers, de slagroom, fijngehakte peterselie en zout door. Beboter 6 ramequinvormpjes (diameter 6,5 cm, hoogte 5 cm). Leg op de bodem een peterselieblad en vul de vormpjes tot 1 cm onder de rand met het pompoenmengsel. Zet ze in een toonschaal in 2 à 3 cm water en kook ze au bain-marie 35 minuten in de oven op 130 °C. Maak de artisjokken schoon, kook ze in gezouten water met een scheutje azijn, giet ze zorgvuldig af en serveer ze met de pompoenpuddinkjes en de mostarda.

Opmerkingen