Krokant gebakken asperges met dipsaus van nieuwe haring

Ingrediënten

  • 7 witte asperges AA, geschild
  • bloem
  • ei, losgeklopt
  • brood kruim*
  • 500 ml geklaarde boter**

Dipsaus

  • 1 nieuwe haring
  • 100 ml Kikkoman sojasaus
  • 1theelepel (Chinese) sesamolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel gesneden bieslook

Bereiding

Meng de haring met de sojasaus, 50 ml water, sesamolie, gembersiroop en bieslook. Kook de asperges 2 min. in zout water (16 g zout per l) en laat ze afkoelen in het eigen vocht. Dep de asperges droog. Doe bloem, ei en broodkruim in 3 aparte borden. Haal de asperges achtereenvolgens door de bloem, het ei en het broodkruim.

Verhit de boter en bak de asperges in 2 delen in 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dipsaus.

Opmerkingen

  • Broodkruim maak je door wit brood fijn te malen in de keukenmachine
  • Geklaarde boter: smelt boter langzaam op heel laag vuur. Neem van het vuur en schep het schuim eraf. Schenk de boter voorzichtig in een kom en zorg ervoor dat de melkbestanddelen achterblijven in de pan.
  • Bron: Delicious, april 2008