Gerookte vis met Turkszadenbrood

Ingrediënten

  • 1 forel
  • 1 zalmforel
  • 1 makreel
  • 500 gram Turkszadenbroodmix (Molen de Vlijt Wageningen)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 zakje gedroogde zuurdesem
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding

Kneed de broodmix, gist en zuurdesem met 280 gram water tot een soepel deeg. Laat het deeg 20 minuten rijzen. Kneed het zout door het deeg en laat het deeg opnieuw 30 minuten rijzen. Kneed het deeg opnieuw en breng het in de gewenste vorm. Laat het opnieuw 45 minuten rijzen. Verhit de oven voor op 220 °C. Bak het brood in 30 minuten gaar.

Maak de vissen schoon en leg ze naast elkaar in de roker, die gevuld is met houtsnippers. Steek de branders onder de roker aan en laat de vis een half uur roken. Verwijder de vis, laat deze afkoelen en fileer de vis in stukjes.

Maak een bord op met stukjes van elke vis, aangevuld met een sneetje brood. Zet op tafel een bakje olijfolie om het brood in te dippen.

Opmerkingen

  • Bron: Axel en Rick