Salade van dragon, druiven en geitenkaas

Ingrediënten

  • 6 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • een goede soort azijn (champagne-, wittewijn- of sherryazijn)
  • 4 flinke handjes verse dragon, gebruik alleen de blaadjes
  • klein trosje blauwe druiven zonder pit, gehalveerd
  • klein trosje witte druiven zonder pit, gehalveerd
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 200 gram geitenkaas van zeer goede kwaliteit of harde gezouten ricotta

Bereiding

Gooi de fijngesnipperde sjalotjes met de azijn in een schaal, zodat ze onder staan. Als de sjalotringen mooi dun zijn, hebben ze voor het gewenste effect niet meer dan 10 minuten in de azijn nodig. Ze zullen dan op knapperig geconserveerde uien lijken. Laat alle ingrediënten in de ijskast staan tot de gasten aan tafel zitten. Open een fles kurkdroge wijn voor hen en ga aan de slag. Mep de dragonblaadjes in een kom, voeg de druiven en sjalotjes toe met niet meer dan 5 eetlepels van de marinade en de olijfolie. Schep alles om.

Bestrooi met zout en peper indien nodig. Wees voorzichtig met zout want de kaas is al behoorlijk zout. Gebruik een tang om de salade op te pakken en over de vier borden te verdelen.

Rasp of verkruimel de kaas erover en druppel er de overgebleven dressing over.