Kao Niauw Mamuang (Zoete plakrijst met mango)

Ingrediënten

Plakrijst

  • 500 g witte plakrijst
  • 500 ml dikke kokosmelk (coconut cream)
  • 500 g suiker
  • 1-2 theelepels zout

Zoete kokosmelk

  • 250 ml dikke kokosmelk (coconut cream)
  • pandan gras
  • suiker
  • mespuntje zout

Overig

  • ½ mango per persoon, schoongemaakt en in stukken gesneden

Bereiding

Wel de rijst over nacht in water. Laat de rijst uitlekken, was en stoom tot de rijst zacht is (ongeveer 20 minuten). Los in de tussentijd de suiker en zout in de kokosmelk op. Als de rijst gaar is, roer de rijst door de kokosmelk. Meng goed. Laat de rijst 15 minuten op een warme plaats staan. Kook voor de zoete kokosmelk de kokosmelk met de suiker, zout en de gekneusde pandanbladeren. Kook op een zacht vuur ongeveer een 10 minuten. Het dient een zoete dikke iets zoute saus te worden.

Serveer met plakjes mango en zoete kokosmelk.

Opmerkingen

  • Bron: Thai Food, David Thompson, 2002, Pavilion Book s Limited, London