Nam Prik Kapi (Thaise dipsaus)

Ingrediënten

Nam Prik

  • 20-25 gedroogde garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-4 kleine chili’s
  • 1 eetlepel kapi, in een droge pan verhit tot de geur vrijkomt
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • limoensap van 1 limoen
  • optioneel, fijngesneden rode ui
  • optioneel: gekookte garnalen

Groenten

  • baby maïs, in de lengte richting in vieren gesneden
  • kouseband, in stukje gesneden
  • spitskool, grof gesneden
  • pomelo, schoon gemaakt
  • kleine ronde Thaise aubergine

Bereiding

Maal de ingrediënten voor de Nam Prik m.u.v. de optionele ingrediënten in de vijzel tot een pasta. Voeg de optionele ingrediënten toe. Serveer met de groenten.

Opmerkingen

  • Bron: Big (man van Siriwan Rukhavibul), Bangkok