Yam Som-O (Pittige pomelo salade)

Ingrediënten

  • 1 pomelo of 2 grapefruits
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 g gekookte garnalen
  • 200 g gekookte kipfilet, fijngesneden
  • 2 eetlepels vers geraspte kokos
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel gedroogde garnalen, fijngesneden

Bereiding

Schil en maak de pomelo schoon. Verwijder de vliesje en houd kleine stukje vruchtvlees over. Doe de limoensap, vissaus en suiker in een kom en meng dit goed. Voeg de garnalen, kip, geraspte kokos en kokosmelk toe en meng goed. Voeg de pomelo toe en meng het geheel goed.

Breng de salade over op bordjes en besprenkel met gedroogde garnalen en dien op.

Opmerkingen

  • Bron: The food of Thailand, Authentic recipes from the Golden KingdomThe food of Thailand, Authentic recipes from the Golden Kingdom, , 1994, Periplus Editions, Hong Kong