Nua Pad Mung Hoy (Bief in oestersaus)

Ingrediënten

  • 600 g bief in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel gember in lucifers gesneden
  • 1 middelgrote ui, in ringen gesneden
  • olie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 200 g ingeblikte stro paddenstoelen (straw mushrooms)
  • 70 ml bouillon of water
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels bosuitjes, in ringetjes gesneden

Bereiding

Marineer de bief een uur in de vissaus. Verhit de olie in de wok. Roerbak de gember en ui. Voeg de bief toe en bak in korte tijd net gaar. Voeg de paddenstoelen en verhit goed. Meng de bouillon met de maïzena en voeg dit mengsel toe aan het bief. Voeg de oestersaus en bosuitjes toe. Direct opdienen.

Opmerkingen

  • Bron: Step by step Thai Cooking, Jacki Passmore, Sydney, London, Murdoch Books, 1991