Toong Tong (Gefrituurde wontons)

Thaise gefrituurde wontons gevuld met waterkastanjes en gehakt.

Ingrediënten

Voor 30 stuks:

  • 1 lente uitjes, grof gesneden
  • 5 ingeblikte waterkastanjes
  • 200 g rundergehakt
  • 3 theelepels lichte sojasaus
  • 30 wontonbladeren
  • olie om te frituren
  • zoete chilisaus

Bereiding

Snijd de lente uitjes en waterkastanjes zeer fijn (eventueel in een keukenmachine). Voeg het gehakt en de saus toe. Meng alles goed (eventueel in een keukenmachine).

Maak de wontonbladeren nat met water met een kwastje. Maak het middelste gedeelte vochtig, tot 2 cm van de rand. Plaats een kleine lepel vulling in het midden van het wontondeeg. Druk de randen van het deeg naar elkaar toe, vouw de buitenste rand naar buiten. Plaats de wontons op een met bloem bedekt bord.

Verhit de olie. Frituur de wontons in kleine porties goudbruin. Laat de gefrituurde wontons uitlekken op keuken papier. Serveer warm met zoete chilisaus.

Opmerkingen

  • Bron: Step by step Thai Cooking, Jacki Passmore, 1991, Sydney, London, Murdoch Books