Drie crostini’s met een Thaise topping. Het geroosterde brood is ingewreven met olijfolie en knoflook. De toppings zijn: wilde spinazie met oestersaus, Thaise krabsalade en taugé met kip.
Wilde spinazie met oestersaus
Ingrediënten
- wilde spinazie
- gedroogde Chinese shiitake paddenstoelen geweld in water en gesneden
- gedroogde garnalen, licht geplet
- oestersaus
- knoflook
Bereiding
Roerbak de knoflook, garnalen en paddenstoelen op hoog vuur. Voeg de spinazie toe. Kort bakken. Voeg als laatste de oestersaus toe.
Thaise krabsalade
Ingrediënten
- 200 ml dikke kokosmelk
- 300 g krabvlees of 1 kg krabpoten
- 2 bosuitjes
- korianderblad
- 1 limoen
- 1 rode grote chili, fijngesneden, zaden verwijderd
- witte peper
Bereiding
Indien krabpoten gekocht, kook de krab ongeveer 10 minuten in zoutwater. Laat de krab afkoelen. Verwijder het vlees uit de poten.
Verhit de krab met de kokosmelk, peper, chili en koriander. Onder regelmatig roeren het vocht laten verdampen tot een smeuïg geheel ontstaat. Voeg de limoensap toe.
Taugé met kip
Ingrediënten
- 1 ons kipfilet, zeer fijngesneden
- 1 limoen
- 150 g taugé
- fijngesneden gember
- fijngesneden bosuitje
- droog gebakken rijst en in de vijzel fijn gemalen
Bereiding
De kip in een wok met een bodem water gaar koken, totdat de kip gaar en alle vocht verdampt is. Laat de kip afkoelen. Verhit in een pan een ruime hoeveelheid water. Als het water kookt de taugé in een vergiet of zeef ongeveer 10 seconden in het water onderdompelen. De taugé onder koud water afspoelen. De gember kort bakken. Meng de kip, taugé, gember, bosuitje en gemalen rijst.
Crostini’s
Ingrediënten
- brood
- olijfolie
- knoflook
Bereiding
Rooster het brood, smeer de bovenkant in met olijfolie en knoflook. Op de geroosterde stukjes brood worden de verschillende toppings gebracht.
Opmerkingen
- Bron: Axel Berg, Rick Koken, Amsterdam, Wageningen