Loempia Passionata

Als dessert Kleine loempia’s gevuld met verse kokos en ananas, overgoten met een passievruchten saus.

Ingrediënten

passievruchtensaus

  • 4 passievruchten (circa 80 g vruchtvlees)
  • 60 g suiker
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 cl limoensap
  • 2 cl rum

loempia’s

  • 2 cl limoensap
  • ⅛ liter water
  • 100 g palmsuiker
  • 250 g fijngesneden ananasvruchtvlees
  • 50 g marsepein
  • 140 g vers kokosraspsel
  • 20 loempia-deegvelletjes (12 x 12 cm)

Overige

  • 1 eiwit, iets losgeklopt
  • plantaardige olie om te frituren
  • 30 g vers kokosraspsel om te bestrooien

Bereiding

Halveer de passievruchten voor de saus, schep er met een lepel het vruchtvlees uit en breng dat met de suiker, het sinaasappel- en het limoensap aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en meng er de rum door. Schenk de saus door een zeef en laat afkoelen. Breng voor de vulling het limoensap met het water en de verkruimelde palmsuiker aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Voeg het ananasvruchtvlees toe, laat 5 minuten sudderen, meng er de marsepein door en laat oplossen. Meng er het kokosraspsel door en laat al roerend koken tot het vocht bijna volledig is opgenomen. Vul de deegvelletjes zoals boven te zien is en bak ze in de op 180°C verhitte olie in porties in 2 tot 3 minuten goudgeel. Schep ze eruit en laat op keukenpapier uitlekken. Rooster het kokosraspsel in een pan met antiaanbaklaag en strooi het over de rolletjes. Dien de passievruchtensaus er apart bij op.

Opmerkingen

  • Bron: Desserts, Jan van Gestel, e.a., 1997, Time-Life boeken, Amsterdam