Kleine Calzones met zoete druiven en rozemarijn

Geserveerd bij het vanille-ijs met rozemarijn

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 330 g bloem van harde tarwe of pizzabloem van de Italiaanse winkel
  • mespunt zeezout
  • 1 zakje gedroogd gist
  • wat suiker
  • ongeveer 200 g water

Overig

  • 500 g witte of rode druiven zonder pit, gehalveerd
  • 100 g ricotta
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 takjes rozemarijn (alleen blaadjes)
  • klein wijnglas vin santo
  • 150 g suiker
  • handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • bloem
  • olijfolie

Bereiding

Maak het pizzadeeg door de ingrediënten in een broodmachine te doen. De broodmachine aanzetten op recept pizzadeeg en 45 minuten wachten. Uitrollen op met bloem bestoven aanrecht.

Meng in een kom de druiven, ricotta, kaneel, de rozemarijn, de vin santo, de suiker en de pijnboompitten. Laat de druiven marineren totdat het deeg gerezen is. Rol het pizzadeeg uit tot een dikte van 1 cm en bestuif met bloem om plakken te voorkomen. Snijd met behulp van een schoteltje rondjes uit het deeg met een diameter van 15 cm. Leg een dessertlepel vulling in het midden op ieder plakje, leg de deegranden tegen elkaar en druk ze goed vast. Je wilt geen barsten, dus als je ze ziet verschijnen moet je ze dichtknijpen. Druppel wat olijfolie over de calzones en zet ze eventueel vast met een kort spiesje van rozemarijn. Bak ze in een op 180 °C voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Opmerkingen

  • Bron: Jamie, De basis van het koken, Jamie Oliver, 2004, Culinaire Boekerij