Krokant gebakken polenta

Geserveerd bij de tarbot.

Ingrediënten

  • 250 g polenta (volgens recept op verpakking)
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 handen ongekookte polenta
  • 2l zonnebloemolie om te frituren
  • handvol verse rozemarijn blaadjes

Bereiding

Kook de polenta volgens recept op verpakking. Roer wanneer je de polenta van het vuur haalt meteen de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Wrijf een bakplaat in met een beetje olie en keer de pan polenta erop om. Strijk de polenta met een spatel of lepel uit tot een laag van een dikte van ca. 2.5 cm. Laat de polenta afkoelen (ca. half uur) en snijd de stijf geworden polenta in stukjes ter grootte van een duim. Bestrooi de stukjes met de ongekookte polenta. Frituur de blokjes polenta in de zonnebloemolie m.b.v. een zeef (olie moet bruisen). Bak de stukjes 4 minuten en bak gedurende de laatste 20 seconden een handvol rozemarijnblaadjes mee. Laat de stukjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zeezout.

Opmerkingen

  • Bron: Jamie’s Italie, Jamie Oliver, 2005, Culinaire Boekerij