Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 450 g zeer verse tonijnfilet in kleine blokjes
- 2 sjalotten, zeer fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld (indien gezouten geweekt), grof gehakt
- 2 eetlepels gehakte verse koriander plus een paar takjes om te garneren
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 groene chilipeper, van zaad ontdaan en zeer fijngehakt (naar keuze)
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- peper
Komkommersalade
- 1 komkommer, geschild en in ragdunne plakjes gesneden
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
Bereiding
Maak eerst de komkommersalade. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat dit minstens 2 uur staan. Vermeng de tonijn met de rest van de ingrediënten voor de tartaar, voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe. Dek dit af en zet het ten minste een uur in de koelkast. Voor het serveren de tonijn goed uit laten lekken. Verdeel de tonijn dan in vier porties en maak van elke portie een bergje in een ramequin. Druk het mengsel goed aan, laat een mes langs de rand van de ramequin gaan en keer de vorm op een bord. Leg er wat komkommersalade en een of twee takjes koriander omheen en dien het gerecht op.
Opmerkingen
- Bron: De Basis, Filip Verheyden, 2004, Homarus Culinaire Uitgeverij, Boechout