Amuse, soesje gevuld met kaasmengsel

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 soesjes

Soesjes

  • 1 dl melk (of water)
  • 50 g boter
  • snufje zout
  • 50 g bloem, gezeefd
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 eieren

kaas

  • 50 g crème fraîche
  • 125 g Fourme au Sauternes (of andere blauwschimmelkaas)
  • scheutje Armagnac

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng melk of water met de boter en het zout aan de kook. Voeg al roerend de bloem en de Provençaalse kruiden toe. Blijf roeren, met een houten lepel, tot het deeg als een bal van de randen van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Voeg pas als een ei helemaal is opgenomen het volgende ei toe. Spuit met een tussenruimte van ten minste 3 cm de soesjes op een bakplaat of leg met behulp van twee lepels bergjes soezenbeslag op de plaat. Bak de soesjes in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Klop de crème fraîche met de handmixer. Brokkel de kaas en klop de stukjes door de crème fraîche. Zet de handmixer op de laagste stand en klop beetje bij beetje de Armagnac door het kaasmengsel. Vul de soesje met het kaasmengsel.

Opmerkingen

  • Bron: Koken op een berg, Henja, Jos Schneider, 1998, Scepter, Bussum