Saffraanijs

Ingrediënten

  • 5 dl volle melk
  • mespunt goed saffraanpoeder
  • 6 eierdooiers
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1½ dl slagroom

Bereiding

Breng de melk in een pan aan de kook en voeg de saffraan toe. Klop de dooiers en suiker in een kom schuimig en roer er beetje bij beetje de saffraanmelk door tot een fluweelachtig mengsel ontstaat. Giet het mengsel in een kom boven een pan heel heet water; zorg dat de bodem van de kom niet in het water hangt. Verhit het mengsel al roerend 15 minuten of tot het gebonden is. Voeg de slagroom toe. roer goed, en doe het mengsel in een ijsmachine. Als u die niet hebt, doe het dan in een ondiepe schaal en zet die 1 uur in de diepvries, tot de randen beginnen op te stijven. Roer het met een vork goed door en zet het weer in de diepvries. Herhaal dat driemaal en laat het dan bevriezen.[6]

Opmerkingen

  • Aantal personen: 6
  • Bron: Eten in Italië, Antonio Carluccio, Priscilla Carluccio, 1997, Schuyt Haarlem, Haarlem