Drie crostini’s met
een Thaise topping. Het geroosterde brood is ingewreven met olijfolie
en knoflook. De toppings zijn: wilde spinazie met oestersaus, Thaise
krabsalade en taugé met kip.
Wilde spinazie met oestersaus
Ingrediënten
- wilde spinazie
- gedroogde Chinese shiitake
paddenstoelen geweld in water en gesneden
- gedroogde garnalen, licht geplet
- oestersaus
- knoflook
Bereiding
Roerbak de knoflook,
garnalen en paddenstoelen op hoog vuur. Voeg de spinazie toe. Kort
bakken. Voeg als laatste de oestersaus toe.
Thaise krabsalade
Ingrediënten
- 200 ml dikke kokosmelk
- 300 g krabvlees of 1 kg krabpoten
- 2 bosuitjes
- korianderblad
- 1 limoen
- 1 rode grote chili, fijngesneden,
zaden verwijderd
- witte peper
Bereiding
Indien krabpoten
gekocht, kook de krab ongeveer 10 minuten in zoutwater. Laat de krab
afkoelen. Verwijder het vlees uit de poten.
Verhit de krab met de
kokosmelk, peper, chili en koriander. Onder regelmatig roeren het
vocht laten verdampen tot een smeuïg geheel ontstaat. Voeg de
limoensap toe.
Taugé met kip
Ingrediënten
- 1 ons kipfilet, zeer
fijngesneden
- 1 limoen
- 150 g taugé
- fijngesneden gember
- fijngesneden bosuitje
- droog gebakken rijst en in de
vijzel fijn gemalen
Bereiding
De kip in een wok met
een bodem water gaar koken, totdat de kip gaar en alle vocht verdampt
is. Laat de kip afkoelen. Verhit in een pan een ruime hoeveelheid
water. Als het water kookt de taugé in een vergiet of zeef ongeveer
10 seconden in het water onderdompelen. De taugé onder koud water
afspoelen. De gember kort bakken. Meng de kip, taugé, gember,
bosuitje en gemalen rijst.
Crostini’s
Ingrediënten
Bereiding
Rooster het brood, smeer de bovenkant in met olijfolie en knoflook. Op de geroosterde stukjes brood worden de verschillende toppings gebracht.
Opmerkingen
- Bron: Axel Berg, Rick Koken, Amsterdam, Wageningen