Aardappelmaaltijdsoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 25 g boter of margarine
  • 1 liter melk
  • 1 pak aardappelpartjes (ca 375 g)
  • 250 g soepgroente
  • 100 g chorizworst
  • 1 blik hot-knakworstjes
  • 1 blik champignon-cremesoep (0.46 l)

Bereiding

Ui pellen en snipperen, Champignons schoonmaken en in vieren snijden. In een pan de boter verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken, af en toe roeren. Melk erbij schenken en al roerende aan de kook brengen. Aardappelpartjes en soepgroente toevoegen en met het deksel op de pan ca. 5 minuten zachtjes koken. Intussen chorizoworst en knakworst in stukjes snijden. Champignonsoep door soep roeren en al roerende aan de kook brengen. Beide worstsoorten door de soep roeren en ca. 5 minuten zachtjes mee laten koken.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 6
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Lekker met (bruin) stokbrood
  • Bron: Allerhande