Arretjescake

Ingrediënten

  • 200 g gebroken Maria kaakjes of petit-beurre-biscuitjes
  • 2 eieren
  • 200 g bastaardsuiker
  • 4 eetlepels cacao, aangemaakt met wat water
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g hard plantenvet of plantenmargarine

Bereiding

Klop de eieren (niet uit de koelkast) met de suiker schuimig. Maak de cacao aan met water en voeg er de vanillesuiker bij. Voeg dit bij het eimengsel. Smelt op zeer zacht vuur het vet of de margarine tot het geheel vloeibaar is, maar het mag vooral niet heet worden. Neem de pan van het vuur, zodra het vet gesmolten is. Giet het gesmolten vet dan zeer goed kloppend bij het mengsel van eieren en cacao en roer en klop tot alles zich heel goed heeft gemengd. Roer er dan de biscuitjes door. Schep alles in een cakeblik en druk de massa stevig aan met een lepel. Laat dan alles goed door en door koud worden. Als de cake koud en stijf is kunt u deze storten, houd daarvoor de vorm even in heet water. Ook voor het snijden houdt u telkens even het mes in heet water.