Balletjessoep

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 3 gedroogde zwarte winterchampignons 25 minuten in heet water geweekt, uitgelekt en fijngehakt
  • 2 voorjaarsuitjes, zeer fijn gehakt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • zeezout
  • 100 g maizena om te paneren
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 l Chinese kippenbouillon
  • gehakte peterselie om te garneren

Bereiding

Vermeng in de kom van een foodprocessor het gehakt met de champignons, de voorjaarsuitjes, de sojasaus en 1 theelepel zout. Hak het mengsel zeer fijn met de machine. Kneed van het gehaktmengsel balletjes met een doorsnede van 2l/2 cm. Rol de gehaktballetjes door de maïzena.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes circa 4 minuten tot ze gaar en rondom lichtbruin zijn. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. Breng in een pan de bouillon aan de kook. Temper de hittebron en voeg de gehaktballetjes toe. Breng de soep op smaak met wat zout en peper en laat het geheel nog circa 5 minuten zachtjes koken. Garneer de soep met gehakte peterselie.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4