Biefstuksoep met asperges

Ingrediënten

  • 1 l Chinese kippenbouillon
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1½ theelepel zeezout
  • 2 eetlepels maïzena mengsel
  • 125 g bieflap, in zeer dunne plakjes gesneden gemalen witte peper
  • 100 g aspergepunten uit blik, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 2 eiwitten, losgeklopt

Bereiding

Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg er 1 eetlepel van de rijstwijn of droge sherry en 1/2 theelepel van het zout aan toe. Temper de hittebron en roer het maïzenamengsel door de bouillon. Breng alles voortdurend roerend opnieuw aan de kook tot de soep gebonden is. Temper de hittebron.

Roer in een kommetje de rest van het zout en de rest van de rijstwijn of droge sherry en wat peper door elkaar. Schep er de plakjes vlees door. Voeg de plakjes bieflap en de asperges aan de soep toe en kook alles circa 10 minuten. Neem de pan van de hittebron en schenk voortdurend roerend het eiwit in een dun straaltje bij de soep.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4