Bloemkool met pittige tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 groene Spaanse peper
  • 25 g boter of margarine
  • 1 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g bloem
  • 2 1/2 dl tomatensap
  • 3 bolletjes gember
  • 3 eetlepels gembersiroop

Bereiding

Voorbereiding

Bloemkool schoon maken. Ui pellen en fijn snipperen Spaanse pepers halveren en de zaadjes verwijderen. Spaanse pepers in flinterdunne reepjes snijden.

Bereiden

In een pan met ruim water bloemkool in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in een braadpan de boter verhitten. Ui en Spaanse peper ca. 3 minuten zachtjes bakken. Chilipoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 1 minuut zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende het tomatensap toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Gember fijn snijden. Gemberstukjes en gembersiroop door de saus roeren. Eventueel op smaak brengen meteen beetje chilipoeder. Bloemkool afgieten en in een schaal doen. Helft van saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Wachttijd: 10 minuten