Ingrediënten
- 200 g broccoli
- 200 g bloemkool
- zout
- 1 zakje kerriesaus
- 2 dl melk
- 2 eieren
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 g Leidse 20+ kaas
- (1 theelepel olie om in te vetten)
- lage wijde ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Bereiding
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. Broccoli en bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. Broccolistronk in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout, broccoli en bloemkool in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in pannetje Kerriesaus maken met melk volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Van vuur af eieren en kerriepoeder erdoor roeren. Korstjes van kaas snijden en kaas raspen. Schaal invetten. Broccoli en bloemkool in vergiet goed laten uitlekken en over bodem van schaal verdelen. Kerriesaus erover verdelen. Bestrooien met kaas. In midden van oven broccoli, bloemkoolschotel in ca. 15 à 20 minuten door en door heet laten worden en goudbruin laten kleuren. Serveren met gekookte krieltjes.
Opmerkingen
- Aantal personen: 2