Ingrediënten
- 200 g bloem
- zout
- 100 g koude boter of margarine
- 3 eieren
- 500g broccoli
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 100 g Roquefort
- 50g zwarte olijven zonder pit
- 200 g hamblokjes
- peper (1 eetlepel
- boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Overige ingrediënten
- plasticfolie
- keukenmachine
- taartvorm doorsnede ca. 28cm
- deegroller
Bereiding
Voorbereiden
Boven kom bloem met 2 theelepel zout zeven. Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes snijden. 1 Ei loskloppen en door deeg mengen. Deeg met koele hand tot samenhangende bal kneden. Deeg verpakken in plasticfolie en ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven. Intussen broccoli wassen en roosjes van stronk snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. Stronk dun schillen en in plakjes snijden. In pan met ruim water en zout broccoliroosjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. Broccoli met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud stromend water afspoelen. In achtergebleven kook water broccoliplakjes in ca. i minuten beetgaar koken. In zeef laten uitlekken. In keukenmachine broccoliplakjes met crème fraîche en Roquefort pureren. Olijven in stukjes snijden. In kom rest van eieren loskloppen. Olijven, hamblokjes en broccoliroommengsel erdoor roeren. Broccolimengsel op smaak brengen met peper.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen rot ronde lap van ca 32 cm. Bodem en zijkanten van voren bekleden met deeg. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met vork hier en daar gaatjes in deegbodem prikken. Broccoliroosjes op deeg scheppen en broccolimengsel erover verdelen. In midden van oven taart in ca. 40 minuten gaar bakken. Serveren met tomatensalade.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Wachttijd: 40 minuten
- Bron: Allerhande