Camemberttaart met broccoli en cashewnoten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 225 g bloem
  • zout
  • ca. 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 300 g broccoli
  • 2 eierenpeper
  • 4 eetlepels slagroom
  • 10 spriet
  • 100 g (gezouten) cashewnoten
  • 250 g Camembert

Bereiding

Taartvorm (doorsnede 26 cm) met olie invetten. In een kom kwark losroeren met olie. Bloem en l/2 theelepel zout erboven zeven en erdoor roeren. Met koele handen tot soepel deeg kneden. Aanrecht bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dikte. Taartvorm hiermee bekleden. Deeg goed in taartvorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Broccoli schoonmaken en wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in plakjes snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. In pan weinig water aan de kook brengen. Broccoli ca. 5 minuten koken. Onder koud stromend water afspoelen en in vergiet laten uitlekken. In een kommetje de eieren loskloppen met zout, peper en slagroom. Bieslook erboven fijn knippen en erdoor roeren. In een vijzel of keukenmachine cashewnoten grof hakken. Camembert in kleine stukjes snijden. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Broccoliroosjes op taartbodem rangschikken. Stukjes Camembert erover verdelen. Cashewnoten erover strooien. Slagroommengsel erover schenken. Op rooster onder het midden van de oven taart in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit oven nemen en ca. 10 minuten laten staan. Voorzichtig vorm verwijderen. Lekker met tomatensalade.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd:50 minuten
  • Wachttijd: 30 minuten
  • Bron: Allerhande
  • Deze taart kan ook heel goed koud gegeten worden