Champignons gevuld met kaas

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 kleine rode uien
  • 4 grote champignons
  • 2 takjes dragon
  • 80 gr. geraspte jong belegen kaas
  • 1 klein ei
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding

Schaaf de geschilde aardappelen in dunne plakjes. Leg de plakjes 15 min. in ijskoud water. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons en breek de steeltjes uit de hoedjes. Hak de steeltjes fijn.
Pluk de blaadjes van de dragon van de steeltjes. Houd ¼ apart. Hak de rest fijn en schep het met de kaas, het losgeklopte ei en de mosterd door elkaar. Verwarm de oven voor tot 220°C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hoedjes, de helft van de ui en de fijngehakte steeltjes 4 min. op een halfhoog vuur. Keer de hoedjes halverwege de bereidingstijd. Leg de hoedjes in de ovenschaal. Laat de steeltjes en ui iets afkoelen en schep ze door het kaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de hoedjes ermee. Droog intussen de aardappelplakjes met een theedoek. Bak de plakjes in de hete olie aan beide kanten bruin en knapperig. Zet de champignons in de oven en laat de kaas in