Eend met groene paprika’s

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels maïzena
  • zeezout
  • 500 g eendenborstfilet, in blokjes gesneden
  • ½ l olie om te frituren
  • 2 groene paprika’s, van zaad en zaadlijsten ontdaan en in vierkante stukjes gesneden
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 theelepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1¼ dl Chinese kippenbouillon
  • 1 theelepel sesamolie
  • witte peper

Bereiding

Klop in een kom het eiwit, de maïzena en 1 theelepel zout door elkaar. Schep de blokjes eend door het mengsel en laat ze 20 minuten staan.

Verhit de olie in een wok en frituur hierin de blokjes eend circa 4 minuten tot ze knapperig zijn. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur de stukjes paprika 2 minuten in de wok met hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk bijna alle olie uit de wok. Roer de sojasaus, de rijstwijn of droge sherry, de suiker, de bouillon, de sesamolie en wat zout en peper door het restant hete olie. Laat de saus even koken en schep er dan de blokjes eend en de stukjes paprika door tot het gerecht door en door heet is.

Bereiding

  • Aantal personen: 4