Gefrituurde krabscharen

Ingrediënten

  • 4 grote krabscharen
  • 300 g schoongemaakte rauwe garnalen, fijngehakt
  • ½ theelepel zeezout
  • mespuntje gemalen witte peper
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 eiwit
  • 100 g paneermeel
  • ½ l arachideolie om te frituren

Bereiding

Kraak en verwijder de schaal van het breedste deel van de krabscharen, laat de schaal om het smalle deel heel Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de krabscharen 1 minuut. Laat de krabscharen uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water.

Vermeng in een kom de gehakte garnalen met het zout, de peper, de maïzena en het eiwit. Verdeel het mengsel in vieren en druk rond elke krabschaar een portie ervan, maar laat het smalle deel van de schaar naar buiten uitsteken.

Doe het paneermeel op een bord en rol er de krabscharen door zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Verhit de olie in een wok en frituur hierin de krabscharen in circa 10 minuten goudbruin. Laat de krabscharen uitlekken op keukenpapier.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4