Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 500 gr. uien, in ringen
- 2 tl kerriepoeder
- 1 lt. groentebouillon (van tablet)
- 75 ml witte wijn
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 stokbrood, in sneetjes
- 100 gr. geraspte kaas, bv. belegen of gruyère
- 4 ovenvaste soepkommen
Bereiding
Verhit in een (soep)pan de olijfolie.
Bak de uienringen goudgeel.
Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1 min..
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Kook de soep in 20 min. op een laag vuur.
Rooster intussen 4 – 8 sneetjes stokbrood krokant en verwarm de ovengrill voor.
Breng de soep op smaak met de wijn, de tijm en zout en peper en schep hem in de 4 ovenvaste kommen.
Leg 1 of 2 sneetjes stokbrood in elke kom en bestrooi het brood met de kaas.
Zet de uiensoep onder de hete ovengrill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en licht kleuren.
Serveer met de rest van het stokbrood.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Wachttijd: 30 minuten
- Bron: Margriet