Gemengde Chinese Groenten

Ingrediënten

  • 250 g Chinese groente, zoals choi sum of paksoi, in stukjes van 1 cm lengte gesneden
  • 100 g strochampignons uit blik, uitgelekt, vocht bewaard
  • 100 g mini-maiskolfjes uit blik, uitgelekt, vocht bewaard
  • 2 vleestomaten, ontveld, van zaadjes ontdaan en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiding

Blancheer de groente 2 minuten in kokend water, laat de groente uitlekken en bewaar het water. Schenk het vocht van de paddenstoelen en de maiskolfjes in een maatbeker en vul met het blancheerwater aan tot 1/4 l. Bestrooi plakjes tomaat met de suiker. Breng in een wok het vocht aan de kook en laat hierin de plakjes tomaat 3 minuten zachtjes koken. Voeg strochampignons en de maïskolfjes toe en kook het geheel circa 6 minuten. Schep het groente mengsel met een schuimspaan uit het vocht en leg het op een voorverwarmde serveerschaal. Houd de schaal warm. Bewaar het kookvocht.

Maak de saus. Leng in een kommetje de maïzena aan met wat van het kookvocht. Verhit de rest van het kookvocht in een pannetje en bind het met de aangelengde maïzena. Laat het mengsel even koken en roer er dan de sojasaus en de sesamolie door. Schenk de saus over de groenten.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4