Ingrediënten
- 400 gr. kalfslappen
- 30 gr. boter
- 1½ dl witte wijn
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- ½ bos worteltjes
- 2 courgettes
- 250 gr. kastanjechampignons
- 125 ml crème fraîche
- versgemalen peper
- 350 gr. witte rijst
Bereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen, smelt de boter in een ruime braadpan en bak het vlees bruin. Voeg wijn en bouillontablet toe en stoof het vlees in 90 min. gaar. Schrap de worteltjes, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes van 5 cm..
Snijd de uiteinden van de courgettes, halveer ze en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in stukken van 5 cm en deze stukken in reepjes.
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg 20 min. voor het einde van de bereidingstijd wortel, courgette, champignons en crème fraîche toe.
Breng alles aan de kook( ev. water toevoegen) en stoof het in 20 min. op laag vuur gaar.
Voeg naar smaak peper toe. Kook gelijktijdig de rijst gaar. Serveer het vlees met de groenten en de rijst.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 100 min.