Ingrediënten
- 2 theelepels rijstwijn of droge sherry
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1/2 theelepel zeezout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels Chinese kippenbouillon
- 1 blik van circa 450 g strochampignons, uitgelekt en het vocht bewaard
- 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 plakjes verse gemberwortel, geschild en gehakt
- 3 voorjaarsuitjes, grof gehakt
Bereiding
Vermeng in een kom de rijstwijn of droge sherry, de sojasaus, het zout, de suiker, de bouillon en het vocht uit het blik.
Doe de kipblokjes en de strochampignons in een hittebestendige schaal, schenk er het mengsel uit de kom over en bestrooi alles met de gemberwortel en de voorjaarsui. Leg het deksel op de schaal. Zet de schaal in een stomer, leg hier het deksel op en stoom 10 minuten tot de kipblokjes stevig en gaar zijn. Haal de schaal uit de stomer en schenk er het vocht uit in een wok. Breng het vocht aan de kook, laat het 2 3 minuten zachtjes koken en schenk het daarna over de kipblokjes en de strochampignons.
Opmerkingen
- Aantal personen: 6