Holsteiner mosselsoep

Ingrediënten

  • 350 gram gekookte mosselen (uit een potje)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 eetlepels bloem
  • ¼ liter melk
  • ¼ liter bouillon van een tablet
  • 4 jeneverbessen
  • 4 eetlepels room
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereiding

Laat de mosselen niet uitlekken omdat het vocht uit het potje ook gebruikt wordt. Schil de ui en hak deze fijn. Verhit in een ruime pan de olie en fruit hierin de ui samen met de bloem in enkele minuten goudgeel. Schenk al roerend de melk en de bouillon erbij en voeg de jeneverbessen toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur ongeveer 12 minuten koken. Verwijder de jeneverbessenvoeg de mosselen toe met het nat en breng de soep weer aan de kook. Roer de room met het citroensap, peper, zout en gehakte peterselie en bieslook in een kommetje dooreen. Voeg dit aan de soep toe als deze kookt maar neem de pan direct van het vuur.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4