Kapucijnerschotel

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 250 gram champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 blik
  • tomaten op sap
  • 1 Spaanse pepertje
  • 75 gram taugé
  • 1 groot blik
  • kapucijners
  • sojasaus
  • sambal

Bereiding

Maak de prei, champignons, paprika, het pepertje en de taugé schoon. Snijd de prei in ringen en de champignons in vieren, de paprika in reepjes en het Spaanse pepertje in dunne reepjes. Laat de tomaten uit blik uitlekken en verwijder de steelaanzet. Verhit in een ruime pan een scheut olie of een klontje boter en fruit hierin preiringen, champignons, reepjes paprika en Spaanse peper ongeveer 5 minuten. Stort de kapucijners in een zeef, overspoel ze met stromend koud water en laat ze uitlekken. Voeg de uitgelekte kapucijners met de stukken tomaat bij de gefruite groente in de pan en laat peulvruchten en tomaat doorwarmen. Laat de schoongemaakte taugé in kokend water glijden en giet ze na 30 seconden door een zeef af. Voeg de taugé bij de inhoud van de pan en breng op smaak met soja en of sambal.