Kip-Kerrie

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 blikje ananas ( 4 schijven)
  • 1/2 bouillontablet
  • 1 blik perziken (1/2 liter)
  • 1 pak kort kokende meergranenrijst of andere rijst
  • zout, peper, sambal.

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes kip rondom bruin. Bak de snippers ui en knoflook 2 min. mee. Roer kerriepoeder en bloem door het gerecht. Schenk het ananassap en een kwart liter water in de pan. Voeg het bouillontablet toe. Breng het vocht al roerend aan de kook. Tien minuutjes zachtjes laten pruttelen. Kook intussen de rijst. Snijd de schijven ananas en 2 halve perziken in stukjes en roer ze door de kerriesaus. Proef of er zout, peper, kerrie of sambal bij moet. Geef de rest van de perziken erbij.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: NRC Handelsblad
  • Lekker met sperziebonen