Kip met amandelen en knoflook

Bereiding

Braad kleine kippenpootjes of in stukjes gesneden kippenpoelet (ongeveer 1 kg) niet langer dan een kwartier in een mengsel van olie en boter. Keer de stukjes kip van tijd tot tijd zodat ze gelijkmatig aanbakken. Laat drie eetl. geschaafde amandelen even  licht roosteren in een ingevette koekenpan, bak 100 gr.  kippenlevertjes in een beetje boter niet langer dan vijf minuten  en doe evenzo met een zelfde hoeveelheid wittebrood zonder korst.

Maak amandelen, levertjes en brood zo fijn mogelijk en voeg zoveel koffieroom toe dat een net vloeibaar papje ontstaat. Breng dit op smaak met citroensapzout en knoflook uit een persje. Giet er nu zoveel kippenbouillon [van een tablet] bij dat u een dikke saus verkrijgt. Giet deze saus over de kip en laat het geheel nog hoogstens een half uurtje zachtjes sudderen. Geef hier stokbrood bij.