Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 4 kippenpoten
- 1 ui
- 3 teentjes
- knoflook
- 25 verse korianderblaadjes
- 4 eetlepels Worcestershiresaus
Bereiding
Verhit de olie.
Bak de kippenpoten aan beide kanten in circa 6 minuten lichtbruin.
Intussen: pel en snipper de ui.
Voeg tijdens het bakken de gesnipperde ui en de schoongemaakte en uitgeperste teentjes knoflook toe aan de kippenpoten.
Pureer in een mengbeker of foodprocessor de korianderblaadjes met de Tamari en het bouillontablet. Voeg tussentijds de rode wijn, anderhalve deciliter water en de Worcestersaus toe en pureer alles tot een saus.
Voeg de saus aan de kippenpoten toe.
Laat de kippenpoten met het deksel op de pan in circa 1 uur door en door gaar worden.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bron: Volkskrant
- Serveer de kip met rijst en broccoli of een sla aangemaakt met slasaus, een fijngesnipperd bosuitje, een augurkje en partjes tomaat. In olie gebakken plakjes bakbanaan smaken er ook lekker bij.