Ingrediënten
- 250 g kippenlevers, schoongemaakt
- 250 g rauwe, ongepelde garnalen
- ½ dl Chinese rozenwijn of zoete sherry
- 2 eetlepels olie
- 1 verse groene Spaanse peper, eventueel van zaadjes ontdaan, in smalle reepjes gesneden
- 2½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 theelepel gele bonenpasta
- 1 eetlepel maizenamengsel
Bereiding
Breng een pannetje water aan de kook, voeg de kippenlevers toe en laat ze 2 minuten koken. Laat de levers uitlekken en afkoelen, snijd ze in plakjes. Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes (zie blz. 19). Doe de garnalenkoppen en schalen in een pannetje met 1/41 water en laat ze zachtjes 30 minuten koken. Roer er de wijn of sherry door, zeef het mengsel en bewaar de garnalenbouillon.
Verhit de olie in een wok, voeg de reepjes peper en de gemberwortel toe en fruit ze 3 0 seconden. Voeg de levers toe en roerbak ze 3 4 minuten. Schep de levers met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de garnalen in de wok en roerbak ze 2 minuten. Doe de levers met peper en gember terug in de wok en roerbak het geheel nog 2 minuten. Schep er de garnalenbouillon en de bonenpasta door en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Schep er het maïzenamengsel door en laat de saus voortdurend omscheppend binden.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4