Ingrediënten
- 12 kippenvleugeltjes
- ½ l arachideolie om te frituren
- ¼ l Chinese kippenbouillon
- 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel maïzenamengsel
Voor de marinade
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel Chinese rozenwijn of zoete sherry
- 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
Bereiding
Leg de kippenvleugeltjes in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onderstaan. Breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten zachtjes koken. Laat de vleugeltjes uitlekken en leg ze in een schaal. Vermeng in een kommetje de ingrediënten voor de marinade. Schenk de marinade over de kippenvleugeltjes. Laat ze 1 uur marineren en daarna goed uitlekken. Bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok, leg er de kippenvleugeltjes in en frituur ze circa 10 minuten tot ze I goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk de olie uit de wok en leg de vleugeltjes erin terug. Voeg de bouillon, de voorjaarsuitjes, de marinade en de oestersaus toe. Laat alles zachtjes 5 minuten koken. Roer er het maïzenamengsel door en laat de saus binden.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4