Kleverige walnotentaart

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 175 gr. bloem
  • flinke snuif zout
  • 20 gr. witte basterd suiker
  • 100 gr. ongezouten koude boter in blokjes
  • 1 eidooier, losgeklopt met 2 eetlepels water

Voor de vulling

  • 175 gr. walnoten
  • 85 gr. ongezouten boter
  • 50 gr. fijne suiker
  • 50 gr. honing
  • 150 ml slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190º C en vet een vlaaivorm van 22 cm doorsnee in. Doe voor het deeg bloem, suiker en boter in een kom en bewerk het tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de eidooier met water toe en kneed er een samenhangend deeg van. Zet het deeg 20 min, koel weg.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het in een paar tellen soepel. Rol het uit tot een cirkel en bekleed er de vlaaivorm mee. Zet 15 min. koel weg om op te stijven.
Bak de vorm blind –  de bodem moet stevig zijn en net kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen, maar laat de oven aan staan.
Doe de walnoten, boter, suiker en honing in een zware braadpan, liefst met antiaanbaklaag. Verhit al roerend tot het mengsel pruttelt.
Giet het mengsel op de vlaaibodem en zet ca 12 min. in de oven tot de taart diep goudbruin is. Laat afkoelen en neem uit de vorm. Serveer op kamertemperatuur. Ook lekker met vanille-ijs of crème fraîche.