Kung Po Garnalen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels maïzena
  • 500 g schoongemaakte rauwe garnalen, blz. 19
  • ½ l arachideolie om te frituren
  • 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 2 theelepels sherry azijn
  • zeezout
  • zwarte peper

Bereiding

Roer in een kom 5-6 eetlepels water door de maïzena zodat een vrij dun beslag ontstaat. Haal de garnalen door het beslag, laat het overtollige er weer afdruipen.

Verhit in een wok de olie tot het rookpunt en frituur hierin de garnalen circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk de olie uit de wok, maar laat er nog 2 eetlepels in. Voeg de voorjaarsuitjes en de gember toe en roerbak deze 1 minuut in de olie. Roer er de overige ingrediënten door en breng het mengsel aan de kook. Leg de garnalen in de saus en verhit alles tot de saus gebonden is.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4