Kwarksoufflettaart met wortelsalade

Ingrediënten

  • 1 blik pizzadeeg (ca. 270 g)
  • 2 eieren
  • 1 bakje magere kwark (225g)
  • 3 eetlepel koffieroom
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 100 g geraspte oude kaas
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels kerriesaus met ananas
  • 1 bakje wortelrauwkost (150 g)
  • springvorm doorsnede ca. 26 cm

Bereiding

Oven voor verwarmen op 175°C of gasoven stand 3. Vorm invetten. Deeg afrollen op aanrecht. Vorm bekleden met deeg. Overtollig deeg langs rand afsnijden. Met vork enkele gaatjes in de bodem prikken. Boven twee kommen eieren splitsen. 1 eetlepel kwark achterhouden, rest in kom met dooiers doen. Koffieroom, maizena, Italiaanse kruiden, kaas, zout en peper erdoor roeren. In andere kom eiwitten stijfkloppen. Eiwit luchtig door kwarkmengsel scheppen. Mengsel op taartbodem scheppen en bovenkant gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar laten worden. Intussen in een kom achtergehouden kwark en kerriesaus door elkaar roeren. Rauwkost erdoor scheppen. Taart uit oven nemen en in 4 punten snijden. Over twee borden verdelen. Rauwkost ernaast scheppen.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 2
  • Bron: Allerhande
  • Bereidingstijd: 30 min.