Lamssoep met komkommer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel donkere
  • 1 theelepel sesamolie
  • 250 g lamslappen, in smalle reepjes gesneden
  • ½ l kippenbouillon, blz. 29
  • ½ theelepel zeezout
  • witte peper
  • 200 g komkommer, in papierdunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel rijstazijn

Bereiding

Meng in een kom de sojasaus met de sesamolie. Roer er de reepjes lamsvlees door en laat ze 30 minuten marineren. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg er het zout en wat peper aan toe. Temper de hittebron zodat de bouillon heel zachtjes kookt.

Voeg de reepjes lamsvlees aan de bouillon toe en laat ze 2 minuten zachtjes pocheren. Schep het vlees weer uit de pan en houd het warm. Voeg de komkommer toe en breng alles opnieuw aan de kook. Temper de hittebron zodat de bouillon heel zachtjes kookt. Voeg het vlees weer toe en schenk er de azijn bij. Laat de soep nog 4 minuten zachtjes koken.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4