Massala

Ingrediënten

  • 500-600 g hamlappen (of 1 in stukken gesneden kip)
  • 2 grote uien (ca. 400 g)
  • 3-4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels massala (40-50 gram!)
  • ½ bouillontablet
  • 2-3 aardappelen
  • zout
  • peper

Bereiding

Dep het vlees droog en snijd het in dobbelstenen. Pel en snipper de uien. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de stukjes ui. Pel de knoflook en pers de teentjes boven de pan uit. Voeg het kerriemengsel toe en fruit het geheel nog een minuut. Dan gaat het vlees in de pan (we gaan voorbij aan de Nederlandse gewoonte om eerst het vlees dicht te schroeien). Omscheppen en even laten smoren. Schenk vervolgens een kwart liter warm water in de pan; voeg het bouillon tablet toe. Zet het vuur zacht en laat het vlees zachtjes een uur of langer sudderen (het is na een half uur al gaar maar een langere kooktijd komt de smaak ten goede). Schil de aardappelen was ze en snijd ze in stukjes. Kook deze stukjes de laatste 20 minuten met het vlees mee. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Eet aardappelen en sperziebonen of kousenband bij dit gerecht. Surinamers eten er vaak roti bij.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: NRC Handelsblad