Phoenix Garnalen

Ingrediënten

  • 8 schoongemaakte grote garnalen, blz. 19
  • 2½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 3 voorjaarsuitjes, gehakt
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ l olie om te frituren

Voor het beslag

  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels bloem
  • circa 200 g paneermeel

Bereiding

Klop met een hakmes of met de zijkant van een groot koksmes de garnalen enigszins plat. Leg de garnalen in een schaaltje. Vermeng in een kom de gember, voorjaarsui, de rijstwijn of sherry, de sesamolie le sojasaus en het zout. Schenk het mengsel over de garnalen en laat ze 30 minuten marineren. Maak in die tijd het beslag. Klop in een kom de eiwitten stijven klop er de maïzena en de bloem door.
Dompel de garnalen in het beslag zodat er een dikke laag omheen komt. Haal ze daarna door het paneermeel.
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt en frituur hierin de garnalen in 5 minuten goudbruin. Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4