Ingrediënten
- 1 biologische pompoen
- 2 el. olijfolie
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 knoflook, fijngesneden
- 2 tl kerriepoeder
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 125 ml slagroom
- 12 soepstengels, voor erbij
- staafmixer of keukenmachine
Bereiding
Halveer de pompoen, Verwijder met een lepel de draden en pitten.
Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes. Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 min. mee.
Schep de pompoen erdoor en bak 2-3 min..
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Kook de pompoen in 15 min. zachtjes gaar.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met de tijm, zout en peper.
Schep de pompoensoep in 4 kommen en schenk er de slagroom in.
Serveer met de soepstengels.
Opmerkingen
- Aantal petrsonen: 4
- Bron: Magriet
- Wachttijd: 20 min.