Portobello gevuld met gorgozola

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 3 á 4 eetl. olijfolie extra vierge met basilicum
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg ( diepvries) ontdooid
  • 200 gr gorgonzola kaas (ontkorst)
  • 2 sjalotten in flinterdunne reepjes
  • 2 eetl. verse tijmblaadjes
  • 50 gr. rucola sla
  • bakpapier

Bereiding

Bekleed bakplaat met papier.
Steeltjes uit portobello’s halen en bestrijken met de olie ( rondom).
Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en leg op elk blaadje deeg een portobello, deeg rondom omhoog vouwen.
Gorgonzola in 4 platte plakken snijden en in de holte van de portobello leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien, nog wat olie erover druppelen. Bakplaat afdekken en in de koelkast bewaren.
Oven voor verwarmen op 200°C. Plaat midden in de oven zetten en in 20 – 25 min goudbruin en gaar bakken.
Op bord doen en rondom de rucola sla of andere lekkere sla leggen.
Leg er b.v. nog halve kersttomaatjes bij.