Posteleinschotel

Ingrediënten

  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1.25 kg verse postelein
  • 2 eetlepels boter + boter voor invetten
  • 150 gram dik gesneden katenspek
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 1.5 dl room culinair
  • 4 eieren

Bereiding

Rooster de geschaafde amandelen in een hete droge koekenpan lichtbruin. Laat ze afkoelen. Was de postelein heel zorgvuldig, hak de groente enigszins fijn en laat die zeer goed uitlekken. Intussen de paprika schoon maken en in kleine blokjes snijden. Breng ruim water met een snufje zout aan de kook. Kook de paprika blokjes 2 minuten. Giet ze af en spoel ze koud met ijskoud water. Laat ze uitlekken. Snijd het spek in kleine smalle reepjes. Vet een ovenschotel (inhoud 1.5 liter) in  met boter. Verwarm de oven voor op 175 C. Verhit in een grote pan de boter. Bak de spekreepjes circa 5 minuten op een laag vuur. Voeg halverwege de uitgeperste knoflook toe. Voeg dan de postelein en de paprikablokjes toe. Bak alles onder af en toe omscheppen circa 5 minuten. Roer de helft van de room door de postelein. Schep het mengsel in de ovenschotel. Strijk de bovenkant glad. Strooi er de geschaafde amandelen over. Druk met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes in de postelein. Breek in elk kuiltje een ei (laat de dooier heel). Bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Giet de rest van de room over de eieren. Laat de schotel in het midden van de oven 15 minuten door en door heet worden zodat de eieren stollen.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 15 min.
  • Wachttijd: 30 min.
  • Serveer er patates frites of gebakken aardappelen bij